Regler for fiske

Regler for fiske

Atnavassdraget strekker seg fra Atnas utløp i Glomma ved Atna og helt inn under / i Rondane Nasjonalpark. Varierende langs vassdraget, fra golde høyfjellsområder med lite vegetasjon til stilleflytende elv i Atnsjømyrene. Atnsjøen ligger majestetisk under Rondane. Nedre Atna overtar og går i mere stryk og småfosser nedover til Glomma.

Generelle fiskeregler
 Fiskekort må løses før fisket tar til.
 Levende organismer er ikke tillatt å overføre fra et vassdrag til et annet.
 Ørekyte, død eller levende, er forbudt å bruke som agn.
 Stangfiske er tillatt fra isløsning og varer til og med 15. september, da fredning begynner.
 Isfiske starter 1.desember og varer til isen går, oftest har dette vært rundt 10. mai.
 Fiske med oter er tillatt for alle på Finnsjøen i hele fiskeperioden.
 Oterfiske for utenbygdsboende personer er tillatt på Atnsjøen i juli måned. Dette gjelder kun ved løsing av sesongkort.
 Oterfiske for utenbygdsboende personer er tillatt på Setningen hele sesongen. Dette gjelder kun ved løsing av sesongkort.
 Fiske fra innmark er forbudt uten grunneiers tillatelse.
 Fangstrapport skal sendes inn til Atna Fiskeforening etter endt fiske.
 Brudd på fiskereglene vil bli anmeldt.
 Garnfiske for utenbygdsboende er tillatt på Setningen og Finnsjøen. Dette krever eget garnkort. Det kan settes inntil 10 garn, hvor minst halvparten skal være av maskevidde 26 eller mindre. Fisketid for Setningen: Fra isen går-30.juni og 1.aug-15.sept, samt fra 1. desember til isen går (garn under isen). Fisketid for Finnsjøen: Fra isen går til 15.sept, samt fra 1.desember til isen går (garn under isen). Det er forbudt å ha garn stående i vannet mellom kl. 10.00 – 16.00. Garn skal være standard bunngarn inntil 2 meters dybde / 25 meters lengde, og være tydelig merket med eierens navn og adresse. Umerkede garn blir tatt opp av fiskeoppsynet.

Ytterligere informasjon finner du her: https://www.inatur.no/fiske/50d1a746e4b0d4c4dc6f736c

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne websiden brukes cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.